Zoekresultaten voor 'done'

   Er wordt het meest gezocht op:
   Boxkleden, Houten speelgoed, Babynestjes

   Nijntje

   58 Producten


   Hoe is Nijntje ontstaan?

   De naam Miffy: Nijntje is geboren in 1955, tijdens de vakantie in Egmond aan Zee. Hier vertelde Dick Bruna aan zijn oudste zoon verhaaltjes voor het slapen gaan over een konijntje dat door de tuin van het huisje op vakantie rende. Dit konijn is later de inspiratiebron voor Nijntje geweest. Later is Dick Bruna begonnen om het konijn te schetsen. Hier bedacht hij om het konijn in een jurkje te tekenen, hieruit is ook gelijk gekomen dat het een meisjes konijn zou worden. In het begin leek Nijntje op een pluizig speeltje met hangende oren, maar in 1963 toen de boeken van Nijntje voor het eerst uitkwamen werd Nijntje zoals we die nu kennen: met 2 puntige oren en bolle wangetjes met een ronder lichaam.

   De naam van Nijntje:

   In Nederland staat het bekend konijntje bekend als “Nijntje” , echter is dit voor andere landen lastig om uit te spreken. Omdat er zoveel verschillende namen zijn voor ‘konijn’, is het konijn van Dick Bruna bekend als Miffy. Dit is gemakkelijker uit te spreken voor andere landen over de rest van de wereld. Vroeger had Nijntje in andere landen eerst nog steeds een verschillende naam. Zo was het in Frankrijk de naam ‘le petit Lapin’ en in Afrika ‘kleintjie’. Sinds 1996 staat Nijntje overal bekend als Miffy.

   Producten Nijntje:

   Nijntje heeft een ruim assortiment van knuffels, boskleden tot speelgoed. Door de lange ervaring en bestaan is er van Nijntje bijna alles te vinden. Echter is dit ook niet gek, zij hebben bij Nijntje al meer dan 10 jaar de kans gehad om mooie en nieuwe ontwerpen te ontwikkelen voor de kleintjes.

   Inloggen

   Wachtwoord vergeten?

   • Al je orders en retouren op één plek
   • Het bestelproces gaat nog sneller
   • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

   vergelijk0

   x